День гідності та свободи

День гідності та свободи


21 листопада – День гідності та свободи, аби нагадати ідеї, заради яких українці виходили на Майдан, а також вшанувати пам’ять загиблих, студенти Українського аграрного ліцею влаштували зустріч із журналістом, громадським діячем Володимиром Гамалицею.  Він поділився своїми спогадами про Революцію Гідності, про зону АТО, де бував неодноразово як кореспондент і волонтер.

А що зараз для кожного з нас означають слова «гідність», «свобода»? На це просте і водночас важке запитання дав відповідь кожен, хто був присутній у залі. Знову і знову повторювалися слова: гідність – це повага до себе та інших, а свобода – це право на власний вибір, це можливість жити у країні, де главенствує закон.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. Найщиріші та найзворушливіші слова  ліцеїстів були для сьогоднішніх героїв, воїнів, які зараз знаходяться на Східному кордоні України. Бо саме вони нині є справжніми взірцями української свободи та гідності.Учні виготовили новорічні обереги для воїнів АТО, які разом із подарунками передадуть уманським волонтерам, щоб доправити в зону АТО.