Крок в успішне майбутнє

Крок в успішне майбутнє


Чи любите ви дні народження?  Думаємо, так. Більшість із нас із великим нетерпінням  чекає цього дня, адже тоді так багато уваги, подарунків, гостей.

Не є виключенням і ліцеїсти Українського аграрного ліцею. Вони з нетерпінням чекали

6 жовтня, дня офіційного відкриття ліцею. За місяць навчання студенти вже звикли, що до ліцею приходять відомі люди: політики, науковці, аграрії з України та з-за кордону. Але такої кількості  успішних людей в одному місті та в один час ліцеїсти ще не бачили!

До зустрічі гостей студенти  та викладачі готувалися заздалегідь: дівчата в українських строях, запашний коровай – все це було, але до того моменту, поки всі запрошені не перетнули лінію-межу між традиційною школою та альтернативною освітою. А далі був запальний та драйвовий line-up, представлення екіпажів, екскурсія ліцеєм. Студенти з гордістю розповідали про свій навчальний заклад, студії, уроки-пари, рефлексії, проекти – все це було новим для відвідувачів. Розмову про ліцей та освіту в Україні загалом студенти та гості продовжили  під час дискусії за круглим столом, головною стала тема «Регіональна освіта молоді в контексті розвитку аграрного сектора України». Думки про шкільну освіту в Україні та її майбутнє були різними, проте всі погодилися, що без кардинальних змін руху вперед, розвитку не буде. Український аграрний ліцей – це новітній навчальний заклад, який працює за сучасними світовими технологіями освіти, акценти в навчальній діяльності  зміщено в бік командної співпраці, спільного продукування й реалізації ідей. Так, за два роки навчання ліцеїсти здобудуть не лише академічні знання, але й спробують себе як мінімум у трьох професіях у реальних умовах праці.

Гарним завершенням цього дня стала неформальна зустріч ліцеїстів з аграріями, адже саме агросектор нашої держави потребує досвідчених фахівців.

 Отже, початок освітніх змін на Уманщині вже покладено – перший крок в успішне майбутнє.