Український аграрний ліцей зарахує до навчання 46 учнів

Український аграрний ліцей зарахує до навчання 46 учнів


Уже завершився конкурсний відбір та співбесіди до Українського аграрного ліцей. Про це повідомила директор навчального закладу Олена Ярошинська.

«Всього до ліцею подали 75 заявок, а це більше ніж має можливість навчати наш  заклад. Абітурієнти вже пройшли тестування з трьох предметів – українська мова, математика та один на вибір», – поінформувала вона.

За словами Олени Ярошинської, відбулися співбесіди із учнями та батьками, які дали змогу виявити сильні сторони майбутніх ліцеїстів.

«Так, на основі такого комплексного аналізу кожного потенційного ліцеїста, ми приймали рішення щодо зарахування учнів до ліцею. Вже рекомендовано близько 46 осіб до зарахування, а це 2 класи по 23 учні в кожному», – зазначила директор Українського аграрного ліцею.

Олена Ярошинська додала: «Звичайно нам приємно, що до нас прийшли найкращі учні м. Умань, які показали достойні результати у своїй попередній праці. В той же час вони вмотивовані для подальшого розвитку, хочуть дізнатися щось нове. У свою чергу ми готові їм у цьому допомогти».

Вона відмітила, що сьогоднішня система освіти потребує альтернативних заходів, які будуть давати можливість змінювати певні стереотипи дітей.

Директор Українського аграрного ліцею підкреслила, що сучасний аграрний сектор потребує різних спеціалістів – it-фахівців, журналістів, юристів, економістів.

«Ми зацікавлені в тому, щоб подібні заклади з нашої ініціативи створювалися в інших регіонах України. У нас вже є досвід відкриття навчальних установ і будемо його поширювати та розвиватися далі. Відповідно до запитів громад ми зможемо запропонувати різні варіанти моделі підготовки учнів старших класів», – додала Олена Ярошинська.