Роботи в гостях у ліцеї

Роботи в гостях у ліцеї


13 грудня 2017 року несподівано для ліцеїстів в Український аграрний ліцей завітали гості. Це були представники представники оргкомітету міжнародних освітніх програм компанії LEGO Оксана Стоєцька, Олена Табінська та  Надія Владикіна. Вони презентували студентам робототехніку LEGO. Техніка була виготовлена як з металу, так і з пластика, це іграшки LEGO 21 століття. Адже всі ми звикли до, LEGO як до дитячого конструктора.

Надія Владикіна, одна з представниць компанії розповіла ліцеїстам та тьюторам усе про робототехніку. Учні закладу були трішки розгублені, слухаючи нову інформацію. Основна теза  презентації така: «Усе не так просто, як вам здається».

Після ознайомлення та занурення ліцеїстів у світ фізики, інформатики, математики, нарешті настав час випробування самих роботів. Тут не зміг встояти жоден. Лунали захоплені вигуки, виблискували спалахи фотокамер. Найбільше усім сподобався робот, який був максимально наближений до звичних нашому оку. Він мав руки, ноги та голову, які рухались. Ліцеїсти мали змогу потримати у руках пульт управління та задавати роботу команди. Посмішки не сходили із облич, присутні дуже зацікавились цим видом діяльності.

Ми вдячні оргкомітету міжнародних освітніх програм компанії LEGO  за чудову презентацію та маємо надію, що це не остання наша  зустріч!