Український аграрний ліцей відкриває філію у Тишківській громаді

Український аграрний ліцей відкриває філію у Тишківській громаді


1 вересня на базі Тишківської ЗОШ №1 у Кіровоградській області відкривається філія Українського аграрного ліцею. Ініціаторами відкриття філії стали керівництво ОТГ та сільгоспвиробники, учасники Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) – Ігор Неофіта та Сергій Саусь.

«Відкриття ліцейного класу у сільській місцевості – це великий крок вперед у розвитку освіти. Здебільшого ліцеї відкривають у містах, обласних центрах, столиці. А в селі, звичайно, є багато проблем. Це і неукомплектованість шкіл через погану демографічну ситуацію, і недостатня кількість молодих спеціалістів, які йдуть викладати в школу, і відсутність віри в те, що в селі можна щось покращити. Тишківка в цьому плані є унікальним прикладом, тому що вони розпочали зміни у своїй громаді з найважливішого, з того, що формує майбутнє громади – своїх дітей. Які по закінченню ліцею матимуть значно більше шансів на успіх у житті, зможуть себе реалізувати і сприяти розвитку рідного краю» – каже Ігор Миклащук, голова Асоціації ОТГ «Інститут кооперації і місцевого самоврядування» (ІКОМІС).

Викладати у ліцейному класі будуть вчителі тишківських шкіл. У серпні методологічний центр СвітОсвіт провів для них двотижневий семінар-практикум. В подальшому викладачі Українського аграрного ліцею будуть надавати методичну та організаційну підтримку Тишківської філії. Діти матимуть змогу приймати участь у спільних заходах разом із ліцеїстами, які навчаються в Умані, подорожувати, проходити практику у приватних компаніях.

«Оскільки ми приступили до створення нового навчального закладу в середині липня, потрібно було зробити капітальний ремонт у обмежені терміни. Ми орендуємо 3 класи, але меценати прийняли рішення робити ремонт в усьому крилі. У крилі Тишківської школи замінили вікна, зробили ремонт стін, стелі, підлоги, закуплено інтерактивне обладнання – інтерактивну дошку, ноутбуки, планшети» – додає Ігор Миклащук.

В оновлених класах зможуть навчатися як ліцеїсти, так і діти загальноосвітньої школи. Відкриті студії будуть діяти для всіх – історична студія «Гілея», студія «Захоплююча хімія», ІТ-студія «Джобс», студія з фінансової грамотності «Юніор банк», студія з математики «Косинус», театральна студія «Антракт».

Офіційне відкриття філії Українського аграрного ліцею у Тишківській ОТГ – 15 вересня.

Довідка. Український аграрний ліцей  (УАЛ) — приватний середній навчальний заклад ІІІ-го ступеня з аграрним нахилом, розташований в місті Умань Черкаської області. В основу освітньої методики лягли принципи естонської та фінської систем середньої освіти. Ліцей заснований головою Всеукраїнської Аграрної Ради Андрієм Дикуном у 2017 році.