В Умані відбувся “Освітній марафон”

В Умані відбувся “Освітній марафон”


Сьогодні закінчився «Освітній марафон», який тривав два дні – 10 та 11 жовтня. Захід був присвячений відкриттю Української дитячої академії та першій річниці Українського аграрного ліцею, подія об’єднала представників влади, громади, власників агробізнесу з усієї України.

Зі святом гостей та засновників привітали голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, заступник мера міста Умань Любов Плотнікова та головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Ірина Федейко.

Після посвяти в малі академіки, діти разом з аграріями посадили дерево і закопали «капсулу часу» з побажаннями самим собі, яку вони відкриють через 20 років.

Ліцеїсти, які також пройшли ритуал посвяти, провели для гостей ток-шоу “True or False”, де розвіяли стереотипи про аграрну освіту, відповіли на найпопулярніші запитання та розповіли про свої досягнення і проекти за перший рік навчання.

«Я бачу зараз впевнених у собі дітей, які не бояться виступати на публіці та висловити свою думку,» – сказав Олександр Косенюк, заступник директора ПОП «Соколівка».

У ході «марафону» Олена Ярошинська представила присутнім національний проект освітніх змін «Код України», метою якого є забезпечення якісною сучасною освітою дітей та молодь з невеликих міст та сіл.

«Під «кодом» ми маємо на увазі консультацію освітніх дій всіх тих, хто розуміє наскільки важлива сьогодні освіта і хто бачить, що майбутнє України, її безпека залежить саме від всіх ланок освіти – від дошкільної до професійної та вищої, а також підготовки людей, які можуть це реалізувати» — поділилась О. Ярошинська.

Керівник освітніх проектів поділилась найближчими планами на майбутнє – запуском Центру інклюзивної освіти, Професійного відділення на базі ТОВ «Берестівець» та Приватного закладу вищої освіти «Український аграрний університет».