Ліцеїсти спробували себе у ролі журналістів на «Битві Агротитанів»

Ліцеїсти спробували себе у ролі журналістів на «Битві Агротитанів»


4-5 вересня команда ліцеїстів та тьюторів відвідала наймасштабнішу виставку-демонстрацію сільгосптехніки в Україні – Битву Агротитанів.

Розпочалась «Битва Агротитанів 2018» зі справжніх польових випробувань 136 одиниць техніки в дії та зібрала понад 2500 зацікавлених учасників з усієї України.

Наші ліцеїсти виконували роль журналістів, аналітиків та операторів. Справились з усім і навіть більше, проявили себе як потужне джерело енергії та креативу, продемонстрували вміння адаптуватись та шукати вихід зі складних ситуацій.

«Я запитувала у аграріїв, чи мріяли вони працювати у цій сфері в дитинстві і всі відповідали, що ні. Але також вони казали, що їм дуже подобається їх робота» – розказує десятикласниця Діана Скляренко.

Аграрії зізнались нашим журналістам-початківцям, що у підлітковому віці вони навіть не задумувались над тим, що пов’яжуть своє життя з аграрною сферою та стануть успішними бізнесменами.

«Мене вразила сучасна техніка, яка була представлена на події. А найбільше – дрон, якому задають маршрут і він поливає поле. А ще, я дізнався, що в аграрну сферу можна у будь-якому віці. Сільгоспвиробники розказували, що аграрієм може стати хто завгодно, адже вони самі навіть не мріяли про таке» – ділиться Даніїл Шалюк, ліцеїст з 10-го класу.

Окрім показу техніки, учасники «Битви Агротитанів 2018» мали змогу взяти участь в тест-драйві автомобілів на спеціальній трасі для випробувань від Mitsubishi.

Розважальну програму забезпечив справжній український богатир, чотирикратний чемпіон світу Олександр Пеканов, який перетягував на 40 м трактор Massey Ferguson і виконував станову тягу позашляховика Mitsubishi.