7 вересня ліцеїсти відвідали Битву Агротитанів

7 вересня ліцеїсти відвідали Битву Агротитанів


«Битва Агротитанів» – польова виставка техніки, яка проходила 7-8 вересня на полях Тетіївщини, – стала першим справжнім зануренням  у аграрну сферу для ліцеїстів.

Все, що побачили ліцеїсти, стало для них абсолютно новим: 65 українських та іноземних компаній представили техніку для агровиробництва. У ролі журналістів ліцеїсти поспілкувалися з їх представниками. Вони цікавилися можливостями, потужностями техніки, яку  демонстрували компанії. Справжні польові випробування на полях Тетіївщини відбувалися в межах шести постійно діючих демонстраційних зон, де учасники могли побачити в роботі оприскувачі, сівалки, комбайни, бункери навантажувачі, плуги, глибокорозпушувачі, борони і культиватори. Цьогорічна новинка, «зона ранніх посівів», зібрала чимало глядачів, які мали змогу оцінити не лише роботу сівалок у полі, а й  безпосередній результат – чотиритижневі сходи кукурудзи та пшениці на мінімальному та нульовому обробітку ґрунту. В зоні демонстрації були представлені 12 агрегатів  від генерального партнера KUHN-Україна, спеціальних партнерів Poettinger та Veles Agro та  від партнерів Agrimatco, Favorit, HORSCH, Агромаш Краснянка та Elvorti.

Крім цього, одним із  запитань журналістів-початківців було таке: «Як ви прийшли у агробізнес?» Учні дізнались, що переважна більшість людей, котрі зараз працюють у сільському господарстві, прийшли у цю сферу з інших галузей, проте саме агровиробництво стало для них основним сенсом діяльності.

Представники сільськогосподарських  компаній зізнались студентам ліцею, що у підлітковому віці, навіть не задумувались над тим, що пов’яжуть своє життя з аграрною сферою та стануть успішними бізнесменами.

А на завершення ліцеїсти-журналісти також дали невеличке інтерв’ю «Першому діловому телеканалу», в якому поділилися своїми враженнями від виставки, адже це було їх перше занурення як і в аграрну сферу, так і в журналістику.

А зараз ви зможете переглянути відео битва агротитанів