16-річні уманчани організували фестиваль

16-річні уманчани організували фестиваль


У суботу, 3 листопада, відбувся перший у місті Умань фестиваль для дітей і підлітків  «Halloween Fest». Захід пройшов у рамках проекту «Бізнес-інкубатор» Українського аграрного ліцею (УАЛ) та об’єднав понад 600 уманчан. Організатори — 16-річні ліцеїсти.

Конкурси, майстер-класи для дітей та дорослих, моторошні та веселі фотозони, тематичні смаколики та теплий безалкогольний глінтвейн — так пройшов перший в Умані фестиваль Halloween Fest, який об’єднав понад 600 уманчан.

Важко повірити, але організували все це шістнадцятирічні діти без допомоги дорослих.

«Від вчителів було багато моральної підтримки, але вони нічого не робили за нас. Ми самі шукали спонсорів, планували локацію, продумували всі деталі,» —  ділиться ліцеїстка Анастасія Юхимчук.

«Бізнес-інкубатор» — це проект Українського аграрного ліцею, спрямований на долучення ліцеїстів до реальних бізнес-проектів.

За словами заступника директора УАЛ Алли Товкес, «бізнес-інкубатор» навчив дітей простим навичкам, на які вони раніше не звертали увагу.

«Цей проект навчив ліцеїстів комунікувати з людьми, знаходити до кожного підхід, бути наполегливими та не опиратись тільки на дорослих. Багато людей в них не вірили, мовляв, це ж діти, що вони можуть? Але вони впорались, навіть не зважаючи на невдачі. До того ж, діти навчились мислити більш критично і аналітично: яка цільова аудиторія у фестивалю та чим її зацікавити,» — каже Алла Товкес.

«Для мене це був хороший досвід, який допоможе мені у майбутньому. Навряд чи у мене ще колись буде можливість поєднати навчання з бізнесом» — ділиться Вероніка Петльована, 16-річна організаторка Halloween Fest.

Захід пройшов весело та цікаво. Усі залишились задоволені. А ліцеїсти цим проектом доказали усьому місту і Україні, що бізнес у 16 років — це можливо.