«Молокія» плюс УАЛ – здорове майбутнє!

«Молокія» плюс УАЛ – здорове майбутнє!


Цікавим продовженням Міжнародного дня шкільного молока стала для ліцеїстів зустріч із керівником компанії «Молокія» Ковальчуком Віталієм  Володимировичем. Учні уже побували на молочній фермі , тому мають уявлення про цикл виробництва молока.  На кейс-уроці після екскурсії  «Молоко збирає лайки» діти дізналися про користь молока, його властивості. Останньою ланкою  цього циклу стала розповідь Віталія Володимировича  про саме виробництво молокопродуктів, особливості різних етапів переробки молока.

Пан Віталій розповів, що зараз на заводі використовують бактофуги, агрегати для очищення сировини. До речі, ця установка забирає 99% шкідливих бактерій, настільки молоко для виробництва не очищують навіть у Євросоюзі. А ще компанія єдина в Україні випускає білі йогурти відповідно до стандартів ЄС. Дуже приємно , що і в нашій державі є виробники молокопродуктів, які турбуються про свого споживача. Навіть сама назва торгової марки «Молокія» складається зі слів –« молоко і я» – це теж яскраво ілюструє принципи роботи компанії.

А як на такій зустрічі без дегустації? Звичайно, вона була: йогурти з різними наповнювачами, кефір, молоко – всі ці продукти «Молокії» скуштували ліцеїсти і гості.